انتخاب بهترین رژیم غذایی برای درمان جوش صورت اهمیت بسیار زیادی دارد که باید در کنار استفاده از کرم های ضد جوش پوست چرب در نظر داشته باشیم

جوش صورت یکی از بیماری‌های پوستی شایع است که بالاترین میزان ابتلا را در میان افراد به‌خصوص در سنین بلوغ به خود اختصاص داده‌ است. اهمیت افزایش آگاهی در مورد اینکه برای پوست جوش‌دار چه غذاهایی را نباید بخوریم، بیش از پیش، افزایش یافته‌ است. توجه به این امر اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد.

جوش یا آکنه چیست؟

بیماری‌های پوستی از شایع‌ترین بیماری‌های غیرخطرناک هستند که بسیاری از افراد را درگیر کرده‌اند. جوش یا آکنه نوعی بیماری پوستی شایع است که در آن، برجستگی‌های به رنگ قرمز روی پوست ظاهر می‌شوند. از انواع جوش‌های صورت می‌توان به جوش‌های سرسفید، جوش‌های سرسیاه و جوش‌های زیرپوستی اشاره کرد. این جوش‌ها ممکن است در هریک از نقاط بدن ظاهر شوند. معمولا در دوران بلوغ یکی از عواملی که باعث ایجاد جوش صورت می‌شود، بلوغ است.

انواع جوش صورت

جوش صورت دارای انواع مختلف است. در بخش قبل به انواع آن اشاره کردیم. اما در این قسمت می‌خواهیم درمورد هریک توضیحاتی ارائه کنیم تا با انواع جوش‌های بدن و صورت آشنا شوید.

جوش سرسفید زمانی ایجاد می‌شود که منافذ پوست مسدود شوند اما چربی راهی برای خروج از پوست پیداکند. در این صورت چربی خارج شده به شکل برجستگی‌های بسیار سفت و به رنگ سفید در روی پوست ظاهر می‌شود. جوش‌های سیاه به صورت لکه‌های سیاه رنگ در زیر سطح پوست دیده می‌شوند.

جوش‌های زیرپوستی زمانی اتفاق می‌افتند که چربی، باکتری و سلول‌های مرده پوست از طریق منافذ باز به زیر پوست برسند. در این صورت جوش‌هایی به وجود می‌آیند که دارای رنگ قرمز هستند و در برخی موارد نیز یک قسمت چرکی دارند.

بیشتر بخوانید  اشتباهات رایج مراقبت از پوست‌های مستعد آکنه چیست؟

عوامل ایجاد جوش صورت

با کسب اطلاعات کافی در مورد عوامل ایجاد کننده جوش، می‌توانید تا حد زیادی مانع از ابتلا به این بیماری پوستی شوید. در سطح پوست، منافذی وجود دارند که به غدد چربی موجود در زیر پوست متصل می‌شوند. این نوع سوراخ‌ها به نام منافذ پوست شناخته می‌شوند. یک مایع روغنی به‌نام سبوم از غدد چربی زیرپوست ترشح می‌شود.

مایع روغنی تولید شده با استفاده از فولیکول‌ها که کانال‌های بسیار نازکی هستند به سطح پوست راه پیدا می‌کنند. با مسدود شدن در اثر وجود سلول‌های مرده روی پوست و باکتری‌ها، آکنه یا جوش صورت ایجاد می‌شود. در زمان ایجاد تغییرات هورمونی و رسیدن به دوران بلوغ، غدد چربی، چربی بسیار زیادی تولید می‌کنند که باعث افزایش ابتلا به بیماری آکنه می‌شود.

تاثیر رژیم غذایی بر جوش صورت

رژیم غذایی برای از بین بردن جوش صورت اهمیت بسیار زیادی دارد. مصرف برخی از غذاها باعث افزایش میزان قندخون در بدن می‌شود. با افزایش قندخون، میزان ترشح انسولین افزایش پیدا می‌کند. انسولین مسئولیت کنترل اثرات رشد را بر عهده دارد. با افزایش این هورمون، میزان تولید مایع روغنی یا سبوم در درون غدد چربی افزایش پیدا می‌کند و درنتیجه التهاب جوشی به‌وجود می‌آید.

دانشمندان یک رژیم غذایی برای درمان جوش معرفی کرده‌اند که به‌نام رژیم غذایی غربی یا رژیم غذایی استاندارد آمریکایی شناخته می‌شود. براین اساس، موادی مانند کربوهیدرات‌های دارای قند بالا، چربی‌های اشباع شده، چربی‌های ترانسو لبنیات باعث افزایش تولید مایع روغنی توسط غدد چربی می‌شوند و ابتلا به جوش صورت را افزایش می‌دهند.

چگونه با رژیم غذایی پوست جوش‌دار نداشته‌ باشیم؟

داشتن آگاهی در مورد اینکه برای پوست جوش‌دار چه غذاهایی را نباید بخوریم؟ بسیار حائز اهمیت است. استفاده از اسکراب‌ها، ماسک‌ها و مواد شیمیایی مختلف و گران‌قیمت تضمین صددرصد برای درمان جوش صورت نیستند. پوست یکی از مهمترین بخش‌های بدن است که در صورت عدم توجه به‌آن، باعث ایجاد آکنه می‌شود.

بیشتر بخوانید  آیا حجامت روی پوست صورت اثر دارد؟

باتوجه به تحقیقات انجام شده، پروتئین بالا و مصرف موادی با قندخون بالا از مهمترین دلایل برای ابتلا به بیماری آکنه هستند؛ بنابراین بهتر است یک رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها و سبزیجات رنگارنگ داشته ‌باشید. بهتر است در مصرف نان سفید و نان شیرینی، برنج سفید، قند و شکر، شیرینی‌های شیرین غلات صبحانه، ماکارونی، میوه‌هایی مانند خربزه، کدوتنبل، آناناس و سیب‌زمینی، چوب‌شور، ذرت بوداده، محصولات لبنی مانند ماست، بستنی، شیر و پنیر، شکلات احتیاط لازم را رعایت کنید؛ چرا که مصرف زیاد این نوع محصولات باعث افزایش میزان ابتلا به بیماری جوش صورت می‌شوند.

بهترین محصولات برای کاهش میزان ابتلا به جوش صورت

مصرف برخی از محصولات باعث کاهش فعالیت غدد چربی می‌شوند؛ در نتیجه میزان ابتلا به جوش صورت کاهش پیدا می‌کند. سایت صبا را طب شما را با انواع این محصولات آشنا می‌کند تا بهترین اطلاعات را در زمینه این بیماری پوستی شایع داشته‌باشید و خود را ازاین بیماری نجات دهید.

کلم پیچ

کلم پیچ یکی از مفیدترین محصولاتی است که کمترین میزان کالری و بالاترین میزان فیبر را دارد. این محصول سرشار از مواد مغذی و ویتامین‌های مختلف است. ویتامین‌ها، آنتی اکسیدان‌ها و موادمعدنی کلم پیچ باعث کاهش ایجاد هرگونه اختلال در رنگدانه‌ها می‌شوند. وجود چنین رنگدانه‌هایی باعث تیرگی یا تغییر پوست می‌شوند. ویتامین موجود در این محصول باعث افزایش میزان کلاژن‌سازی در پوست می‌شوند و به ترمیم جای جوش صورت بسیار کمک می‌کنند.

لیموترش

آبلیموی ترش یکی از بهترین محصولاتی است که باعث افزایش سفتی پوست می‌شود. علاوه بر این مانع از ایجاد بیماری‌های پوستی مانند جوش صورت می‌شود. اگر این محصول را همراه با پوست آن مصرف کنید، تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت. می‌توانید آن را درون یک سرم، روی سالاد و یا آب اندازید و سپس مصرف کنید.

بیشتر بخوانید  بهترین راه‌های شستشوی صورت چیست؟

از دیگر موادی که باعث افزایش شفافیت پوست و جلوگیری از ایجاد بیماری آکنه یا جوش صورت می‌شوند می‌توان به استفاده از سیب‌زمینی شیرین، توت‌ها مانند توت‌فرنگی، تمشک، زغال اخته، حبوبات، ماهی قزل آلا، گل کلم اشاره کرد.

کلام پایانی

جوش صورت یکی از بیماری‌های پوستی است که بالاترین میزان ابتلا را به خود اختصاص داده‌است. افزایش تولید مایع روغنی از غدد چربی از دلایل ایجاد آکنه است. به همین منظور باید از مصرف محصولات پروتئینی، قندی اجتناب کنید تا میزان تولید این مایع در درون غدد چربی کاهش پیدا کند. بهتر است از محصولاتی استفاده کنید که دارای امگا 3 بالایی هستند. از جمله این محصولات می‌توان به ماهی‌ها، تخم مرغ، سبزیجات و میوه‌ها اشاره کرد.

آشنایی با رژیم غذایی سالم و رژیم غذایی ممنوعه در کاهش میزان ابتلا به جوش صورت بسیار موثر و تاثیر گذاراست. در این مقاله، سعی کردیم راه‌های درمان پوست جوش‌دار با رژیم غذایی را مطرح کنیم تا با استفاده از آن، جوش‌های صورت خود را درمان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
29 + 23 =


بستن
مقایسه