لایه_برداری پوست و انواع آن

انواع روشهای لایهبرداری پوست چیست؟ اهمیت پاسخ به این سوال از آن جهت است که اگر مناسب‌ترین روش را برای این کار انتخاب نکنید، ممکن است به پوستتان آسیب بزنید. لایه‌برداری یکی از بهترین روش‌های جوان‌‌سازی و افزایش شادابی پوست است و به شما کمک می‌کند تا پوستی شفاف و عاری از جوش داشته باشید.

لایه‌برداری پوست و انواع آن

روشهای لایهبرداری و پاکسازی پوست صورت بسیار متنوع هستند و این تنوع به شما کمک می‌کند تا بتوانید متناسب با پوست خود بهترین روش را انتخاب کنید. سلول‌های پوست به‌سرعت تقسیم می‌شوند و سلول‌های جدید را به‌ وجود می‌آورند؛ در نتیجه این فرایند پوست جوان شده و طراوت خود را حفظ  خواهد کرد. این عمل اگرچه همواره انجام می‌شود اما به مرور زمان و با بیشتر شدن سن، میزان آن کمتر شده و به دنبال آن هم، ظاهر پوست رو به پیری خواهد رفت. عمل لایه‌برداری پوست باعث می‌شود تا سلول‌های مرده در لایه اپیدرم حذف شده و لایه زیرین آن وادار به ساخت سلول‌های جدید شود تا این سلول‌های مرده را جایگزین کند.

بررسی انواع روش‌های لایه‌برداری پوست

به‌طورکلی دو نوع لایه‌برداری وجود دارد: لایه‌برداری فیزیکی و لایه‌برداری شیمیایی که هر دو را می‌توان به‌صورت خانگی یا کلینیکی انجام داد.

لایه‌برداری فیزیکی که قدیمی‌ترین روش لایه‌برداری محسوب می‌شود، به‌معنای برداشت چند لایه از سطح پوست است که می‌توان با استفاده از ابزارهای مختلف مانند کیسه و سفید‌آب، لیف، اسکراب و ماسک‌های مختلف آن را انجام داد. این نوع از لایه‌برداری پیچیدگی خاصی ندارد اما بهتر است از فشار دادن زیاد اسکراب یا لیف روی پوستتان خودداری کنید؛ زیرا این امر می‌تواند قرمزی و سوزش پوست را به‌همراه داشته باشد و در درازمدت باعث ایجاد تیرگی شود.

بیشتر بخوانید  شی باتر چیست + ۱۹ فایده شی باتر برای پوست و مو

در لایه‌برداری شیمیایی که نوع دوم پاک‌سازی پوست است، با استفاده از اسیدهای ضعیف، رتینول و برخی مواد شیمیایی سلول‌های مرده به‌صورت یک‌دست از سطح پوست جدا می‌شوند. نتیجه‌ای که از لایه‌برداری شیمیایی حاصل می‌شود، در صورتی‌که از مواد موثر استفاده شده و به شیوه درستی انجام شود، بسیار بهتر از لایه‌برداری فیزیکی خواهد بود.

روش‌هایی که به‌عنوان یک راه‌حل شناخته‌ شده برای لایه‌برداری پوست ارائه می‌شوند، بعضا ریشه در تجربه‌ اطرافیان داشته و بعضی دیگر از عقیده گذشتگان ما نشات گرفته‌اند. این درحالی است که بسیاری از این روش‌ها جنبه علمی نداشته و حتی می‌توانند در طولانی‌مدت باعث بیماری شوند. برای حل این معضل، در ادامه به بررسی مطمئن‌ترین انواع روشهای مختلف لایه‌برداری و پیلینگ پوست خواهیم پرداخت:

کیسه کشیدن

یکی از بهترین و البته قدیمی‌ترین روش‌های لایه‌برداری و پاک‌سازی پوست صورت، کیسه کشیدن همراه با سفید‌آب است. سطح زبر کیسه لایه مرده پوست را خراش داده و آن را به‌راحتی جدا می‌کند؛ همچنین در سفید‌آب ترکیباتی وجود دارد که به این فرایند کمک کرده و می‌توانند باعث روش شدن پوست شوند. البته به یاد داشته باشید که ممکن است این ترکیبات باعث ایجاد علائم آلرژیک در پوستتان شود؛ همچنین اگر فکر می‌کنید کیسه برای پوست نرم و حساس شما قابل استفاده نیست، می‌توانید یک لیف نرم را جایگزین آن کنید.

کیسه کشیدن همراه با سفید‌آب

استفاده از ماسک‌های خانگی

در هر خانه‌‌ای موادی وجود دارند که به‌تنهایی یا در ترکیب با ماده‌ای دیگر می‌توانند یک ماسک لایه‌بردار فوق‌العاده را ایجاد کنند. مزیت استفاده از این ماسک‌ها وجود اطمینان از مراحل تهیه و مواد اولیه است. انواع مختلفی از این ماسک‌های خانگی وحود دارند که در این مطلب به توضیح چند مورد معروف آن‌ها بسنده می‌کنیم:

  1. ماسک لیموترش و شکر: قدرت لایه‌برداری دانه‌های شکر و تاثیر آن در کاهش میزان جوش و آکنه سبب شده است تا از آن در تهیه بسیاری از ماسک‌های پاک‌سازی صورت استفاده شود. برای تهیه این ماسک، به یک قاشق پای‌خوری آب لیموترش تازه، دو قاشق چای‌خوری شکر (قهوه‌ای یا سفید) و چند قطره عسل یا روغن زیتون نیاز دارید. این مواد را با یکدیگر ترکیب کنید و به پوست خود بزنید. حدود 5 الی 10 دقیقه صبر کنید؛ سپس پوستتان را شسشتو داده و از مرطوب‌کننده مناسب استفاده کنید. این ماسک یک روشن‌کننده عالی برای پوست‌های چرب است.
  2. جوش شیرین و سرکه سیب: برای تهیه این ماسک یک قاشق غذا‌خوری جوش شیرین را با دو قاشق غذاخوری سرکه سیب مخلوط کنید. ماسک را به تمام قسمت‌های مورد نظر بزنید و صبر کنید تا پوستتان خشک شود؛ سپس با آب سرد شسشتو دهید.
  3. نمک: املاح موجود در نمک علاوه‌بر لایه‌برداری ملایم پوست، به حفظ رطوبت و نرمی آن نیز کمک می‌کند. برای تهیه این ماسک لایه‌بردار، کافی است یک ‌چهارم پیمانه نمک دریا را با نصب پیمانه روغن زیتون ترکیب کنید و این مخلوط خمیری شکل را روی پوستتان قرار دهید.
بیشتر بخوانید  عوارض لیفت صورت با لیزر چیست؟

استفاده از کرم یا ماسک‌ لایه‌بردار شیمیایی

برخی ماسک‌های لایه‌بردار شیمیایی دارای آلفا هیدروکسی اسید یا بتا هیدروکسی اسید هستند و به‌صورت سطحی پوست را پاک‌سازی می‌کنند. این درحالی است که برخی ماسک‌های دیگر موادی مانند تری کلرو استیک اسید دارند و می‌توانند با نفوذ در عمق پوست، لکه‌ها و تیرگی‌ها را از بین ببرند. البته در لایه‌برداری‌هایی که با هدف رفع ضایعات سرطانی یا چروک‌های عمیق پوست انجام می‌شوند، از فنل استفاده می‌کنند که خاصیت بیهوش‌کنندگی دارد و به‌همین دلیل داشتن تخصص و تجربه از اهمیت بالایی برخوردار است.

استفاده از لیزر

استفاده از لیزر فرکشنال برای لایه‌برداری قوی و عمیق بسیار موثر است. اگر پوست شما لکه، جای جوش یا کک و مک‌هایی دارد که پس از انجام لایه‌برداری‌های مختلف هنوز از بین نرفته‌اند، این روش می‌تواند راه‌حلی مطمئن برایتان باشد. با این‌که هزینه لیزردرمانی بالاتر از دیگر انواع لایه‌برداری‌ها است، اما تاثیر آن نیز رضا‌یت‌بخش خواهد بود.

استفاده از میکرودرم

شاید بتوان گفت یکی از بهترین و موثرترین روش‌های لایه‌برداری و پاک‌سازی پوست صورت، استفاده از میکرودرم است. دستگاه مخصوص این روش، دارای پودر کریستال اکسید آلومینیوم است که پس از پاشش روی پوست، با ایجاد خراش‌های بسیار کوچک، یک لایه از سطح پوست را جدا می‌کند؛ سپس این پودر همراه با سلول‌های مرده به درون دستگاه میکرودرم مکیده شده و پوست برای ساخت سلول‌های جدید و کلاژن تحریک می‌شود.

میکرودرم

سخن پایانی

بسیاری از روش‌های لایه‌برداری و پاک‌سازی پوست صورت بسیار کارآمد هستند و تاثیر بسیاری در زیبایی و شادابی پوست دارند اما نکته مهم این است که فرد بهترین روش‌ را متناسب با نوع پوست خود انتخاب کند. اگر در این زمینه نیاز به یک مجموعه متخصص برای مشاوره دارید، به سایت صباراطب مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید  آیا مصرف امگا 3 در رفع جوش صورت تاثیر دارد؟

سوالات متداول

  1. آیا استفاده از ضدآفتاب پس از لایه‌برداری پوست لازم است؟ بله. پوستی که لایه‌برداری و پاک‌سازی شده است، حساسیت زیادی دارد و می‌تواند با کم‌ترین تحریکی آسیب ببیند. حتما پس از لایه‌برداری از ضد‌آفتاب مناسب پوستتان استفاده کنید.
  2. آیا با وجود تبخال نیز می‌توان لایه‌برداری انجام داد؟ این کار امکان پذیر است اما استفاده از داروهای ضدویروسی قبل و بعد از پاک‌سازی پوست ضروری است؛ هدف از این کار جلوگیری از انتشار ویروس تبخال به مناطق دیگر پوست است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
12 + 7 =


بستن
مقایسه